Spring naar de inhoud

Verzekeringen pensioen

Icoon

Vrij aanvullend pensioen zelfstandigen

Voor zelfstandigen is het wettelijk pensioen niet zo hoog. Een vrij aanvullend pensioen kortweg VAPZ, is voor vele zelfstandigen een manier om een extra kapitaal op te bouwen voor hun pensioen. Op deze manier ben je gerust dat je niet moet inboeten aan levensstandaard op latere leeftijd.Tijdens het sparen geniet je trouwens ook van een belastingsvoordeel.

Icoon

RIZIV-contract

Als aanvulling op het wettelijk pensioen is er voor geconventioneerde dokters, tandartsen, kinesitherapeuten, logopedisten, vroedvrouwen en zelfstandige verpleegkundigen het RIZIV-contract. Deze tegemoetkoming vult het wettelijke pensioen aan. Deze premies worden betaald door het RIZIV.

Icoon

Individuele pensioentoezegging

Het IPT of de individuele pensioentoezegging is eveneens een aanvullend pensioen, maar een die betaald wordt door de vennootschap en die kan worden afgetrokken als beroepskost. IPT-verzekeringen laten toe om jouw pensioen op te bouwen, zodat je je later geen zorgen hoeft te maken. Vul aan met arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Icoon

Pensioenovereenkomst voor zelfstandigen

Heb je geen vennootschap, dan is POZ of de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen de uitgelezen oplossing om te sparen voor een aanvullend pensioen. Ook hier heb je een fiscaal voordeel via een belastingvermindering.

Icoon

Groepsverzekering

Met een groepsverzekering maak je je vacature meteen een pak aantrekkelijker. Als werkgever zet je jaarlijks een bedrag opzij en spaar je op die manier voor een aanvullend pensioen voor je werknemers. Werkgevers kunnen deze premies aftrekken als beroepskost.

Maak een afspraak

Contact

Wens je meer info over een bepaalde verzekering of interesse in een optimalisatie van je verzekeringsportefeuille? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Openingsuren kantoor

Maandag en vrijdag:
8.30 tot 12.30 u. en 13.30 – 17.00 u.
Dinsdag en donderdag:
8.30 tot 12.30 u. en 13.30 – 18.30 u.
Woensdag
8.30 tot 13.00 u.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info